Torcik szpinakowy

Torcik z chleba tostowego przekładany farszem ze szpinaku i pieczarek.

Dodany przez: paulina57

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • chleb tostowy graham
  • 200 g szpinak liście
  • 100 g pieczarki
  • 1 sztuka ząbek czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • do smaku gałka muszkatołowa mielona
  • 30 g ser zółty
  • 2-3 łyżki śmietana

Przygotowanie

  1. Kromki chleba smarujemy z obu stron masłem i podsmażamy .Liście szpinaku opłukać. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę podsmażyć na łyżce masła.Do pieczarek dodać liście szpinaku, ząbek czosnku posiekany przez praskę oraz śmietanę. Całość wymieszać . Chwilę smażyć doprawić do smaku sol pieprzem oraz gałką. Farsz zdjąć z ognia. Zetrzeć żółty ser również dodać do farszu szybko wymieszać.Potem kromki smarujemy farszem i składamy po cztery. Lekko dociskamy i kroimy po przekątnej ostrym nożem. Podajemy na ciepło.
przekąska kolacja pieczarki szpinak torcik chleb tostowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze