tilapia_z_zielona_kolderka

Tilapia z,, zieloną kołderką „ :

Ocena:

4.46 (198)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
Delikatna rybka obłożona ogórkową ,, kołderką „

Składniki:

  • 2 filety Tilapii ( wielkość zależy od tego jakie porcje są potrzebne )
  • sok z cytryny
  • pieprz mielony
  • 1 mały ogórek
  • 1 kiwi
  • 1 łyżka pokrojonego koperku
  • 2 łyżki ziaren prażonego słonecznika ( solony- łuskany )
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju + 1 łyżeczka
  • sól
  • 1 łyżka maki

Tilapia z,, zieloną kołderką „ : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na maśle z olejem na rumiano. W tym czasie na drugiej małej patelence rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić na tłuszcz utartego na jarzynowej tarce ( grube oczka ) ogórka ( ze skórką ), pokrojony koper, słonecznik i obrane i pokrojone w kawałki kiwi .Smażyć 2 minuty mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem, sokiem z cytryny .
  • Podawać rybę obłożoną ,, zieloną kołderką „ z ziemniakami z wody i surówką .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne