Tatar z pstrąga

Ocena:

4.41 (189)

  • 30 min.
  • dla 5 osób

Pyszna przekąska,mielona surowa ryba przyrządzona jak tatar z dodatkiem dobno krojonych warzyw

Składniki:

  • 1 kg pstrągów
  • 1 cytryna
  • 1 peczek koperku
  • 3-4 ogóki konserwowe
  • 2 cebule
  • 1 mały sloik grzybkow marynowanych
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • maggi

Tatar z pstrąga - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pstrągi wyczyścić, umyc i wyfiletowac. Zdjąć skórę. Zmielić na maszynce do mięsa lub drobno posiekać.
  • Do masy dodac dobno posiekany koperek ,sok z cytryny,oliwę , maggi do smaku, sól, pieprz.Dobrze wymieszać. Tak przygotowany tatar uformowac w kulki.
  • Ogórki, cebulę i grzybki pokroić w drobną kostkę.
  • Kulki tatara obłożyc posiekanymi warzywami.
  • Przed podaniem schlodzic w lodówce.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne