TARTALETKI Z ORZECHAMI PEKAN

Słodkie i uzależniające TARTALETKI Z ORZECHAMI PEKAN to deser, któremu na pewno nie będziecie się w stanie oprzeć!

Dodany przez:

Ciasta czekoladowe

Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • 200 g masła
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • szczypta soli
  • 350 g orzechów pekan
  • 100 g brązowego cukru
  • 150 g masła
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie

  1. Mąkę pszenną przesiewamy, dodajemy cukier, pokrojone w kostkę masło, żółtka, szczyptę soli. Wszystkie składniki zagniatamy, a następnie formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. W garnku roztapiamy masło wraz z brązowym i waniliowym cukrem. Gotujemy przez 4 minuty, a następnie dodajemy orzechy i miód. Dokładnie mieszamy. Foremki do tartaletek smarujemy masłem i oprószamy mąką. Dno forem wypełniamy ciastem, a następnie orzechowym nadzieniem. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Wskazówki

przepis: http://cookmagazine.pl/tartaletki-orzechami-pekan

sniadanie kuchnia gotowanie Kuchnia wegetariańska przekąska kolacja deser przepis pieczenie wege ciastka tartaletki przystawka słodkie lunch wegetariańskie wegetarianizm pomysł na śniadanię pomysł na kolację vege cookmagazine sprawdzony przepis pomysł na lunch pomysł na przekąskę pomysł na przystawkę dieta wegetariańska przepis wegetariański pomysł na deser vege przekąska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy