Kanapki z salami

Ocena:

4.46 (198)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przepis z kuchni czeskiej

Składniki:

  • 8 plastrów żytniego pieczywa,
  • 3 łyżki masła,
  • 3 łyżki dobrej musztardy,
  • 15 dag dobrego salami w plasterkach,
  • 10 dag dobrego żółtego sera w plasterkach,
  • cienkie plasterki cebuli,
  • 2 ogórki konserwowe pokrajane w cieniutkie plasterki,
  • gałązki natki pietruszki.

Kanapki z salami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Chleb posmarować masłem oraz musztardą. Na każdej kromce kłaść po plasterku salami, żółtego sera., ogórka, cebuli. Ozdobić gałązkami natki. Doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne