Warzywne tagliatelle z sosem bazyliowo-ziołowym

Ocena:

4.53 (154)

  • 25 min.
  • dla 4 osób

Sałatka z warzywnymi tagliatelle z sosem bazyliowo-ziołowym.

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 średnie cukinie
  • ząbek czosnku
  • łyżka orzeszków piniowych
  • opakowanie sosu sałatkowego bazyliowo-ziołowego
  • olej

Warzywne tagliatelle z sosem bazyliowo-ziołowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Czosnek obrać. Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić, drobno posiekać.
  • ■Marchewki i cukinie umyć. Marchewkę obrać.
  • ■ Za pomocą obieraczki do warzyw pokroić marchewki i cukinie w długie, jak najcieńsze wstążki. Ułożyć wstążki z marchewki w naczyniu do gotowania na parze lub na cedzaku.
  • Ustawić na garnku z wrzącą wodą. Przykryć, gotować około 2 minut nad parą. Delikatnie dołożyć cukinie, szczelnie przykryć i parować jeszcze kolejne 2 minuty.
  • ■ Warzywa delikatnie osączyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pozostawić do wystudzenia. Przełożyć do salaterki natartej czosnkiem. Posypać orzeszkami.
  • ■ Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem według przepisu na opakowaniu. Polać nim warzywa. Od razu podawać.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne