Szyszki ryżowe

Uważać, by nie topić krówek za długo bo skarmelizują się za mocno i szyszki będą bardzo twarde

Dodany przez: Aseret

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • cukierki krówki - 1/2 kg
  • margaryna - 1 kostka
  • ryż preparowany - 2 torebki

Przygotowanie

  1. Krówki i margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, dodać ryż i wymieszać,
  2. Łyżką (najlepiej dwoma dużymi łyżkami) formować gorącą masę w szyszki.
  3. Układać na pergaminie. Ostudzić.
  4. Po ostudzeniu nadają się do spożycia.
deser dla dzieci ryż krówki szyszka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze