buleczki_serowe

Buleczki serowe

Ocena:

4.37 (161)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 1 osoby
Co smakuje lepiej od swiezo upieczonych buleczek?

Składniki:

  • • 375 gram maki pszennej
  • • 1 mala paczka drozdzy suszonych
  • • 1 lyzeczka cukru
  • • 1 lyzeczka soli
  • • 250 ml. letniej wody
  • • 150 gram sera gouda + 50 gram
  • • 1 zoltko
  • • 1 lyzka mleka

Buleczki serowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • // -->PRZYGOTOWANIE:
  • Make, drozdze, cukier, sol, 150 gram startego sera i wode wymieszac i wyrobic ciasto. Odstawic pod przykryciem do wyrosniecia. Wyrosniete ciasto kilka razy zagniesc i formowac buleczki (mnie wyszlo 9 sztuk). Zoltko rozmieszac z mlekiem i posmarowac bulki i nastepnie polozyc reszte startego sera. Odstawic na 30 min. do wyrosniec. Piec ok. 20 min. w temp. 200°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne