SZYBKI ŻUREK WIELKANOCNY

Prosty i szybki żurek nie tylko na Wielkanoc

Dodany przez: ewasng2

SZYBKI ŻUREK WIELKANOCNY

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • marchewka
  • pietruszka
  • mała cebulka
  • 3 białe kiełbasy
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ziarna zie;la angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • torebka żurku winiary

Przygotowanie

  1. Kiełbasę, marchewkę, pietruszkę i cebulę zalej 1,5 litra wody, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Gotuj ok 20 minut. po tym czasie dodaj żurek winiary rozrobiony w niewielkiej ilości wody i gotuj chwilę razem. Podawaj z pokrojoną kiełbasą i jajkiem.
Wielkanoc jajka czosnek zupa biała kiełbasa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze