Szybki kurczak z ryżem z parowaru

Szybki smaczny obiad.

Dodany przez:

Szybki kurczak z ryżem z parowaru

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie chińskiej mrożonki
  • słodka lub ostra papryka
  • sos sojowy
  • pieprz
  • woda
  • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ryż

Przygotowanie

  1. Pierś umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,drobno pokroić.Posypać ,papryką i pieprzem,polać 2-3 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką oliwy z oliwek,dokładnie wymieszać.Odstawić do lodówki na 30 min.
  2. Po tym czasie ,przełożyć wszystko do pojemnika parowaru,przeznaczonego na zupę,dodać mrożonkę ,zalać 2 szklanki wody.
  3. Ustawić pokrętło parowaru,na 20 minut,mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami wody.Pod koniec podnieść przykrycie parowara i wlać zaprawkę z mąki,pomieszać,parować jeszcze 5 min.
  4. Podawać z ryżem.
  5. Smacznego.
kurczak warzywa obiad ryż sos sojowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze