Szybka Zalewa do mięsa

gdy nie mam pomysłu na mięsko do obiadu używam właśnie tej zalewy, jest pysznie i inaczej

Dodany przez: MissCusine

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 łyżki miodu
  • 1cytryna
  • 1ząbek czosnku
  • pieprz cayenne
  • sól
  • cynamon

Przygotowanie

  1. miodek wymieszać z sokiem z cytryny, startym czosnkiem ( polecam tarkowany na tarce do parmezanu), szczyptą cynamonu, pieprzem (ale z umiarem!), solą, w podanej zalewie moczyć mięsko nawet godzinkę, polecam również tak zamarynowane mięsko zamrozić, sok z cytryny i miód powodują ,ze mięso robi się delikatniejsze, potem można wrzucić do piekarnika i dusić z sosem który się wytwarza w trakcie pieczenia - taki delikatny karmel , tak zamarynowane mięsko jest świetne również na grilla
mięso miód obiad cynamon cytryna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze