Szpinak w cieście francuskim :

Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku .

Dodany przez: Babciagramolka

Szpinak w cieście francuskim :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra
  • 1 żółtko

Przygotowanie

  1. Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-20 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno
wypieki przekąski warzywa przekąska wegetariańska szpinak ciasto francuskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze