Sznycle z indyka

Przygotowanie: 45 minut Porcja: 180 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Sznycle z indyka

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
180 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 4 sznycle z piersi indyka (po 15 dag)
  • łyżka miodu
  • łyżka sherry
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Miód wymieszać z sherry, przecierem pomidorowym, 2 łyżkami oleju i dość sporą ilością pieprzu. Marynatą wysmarować sznycle, wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Sznycle wyjąć, lekko otrząsnąć z marynaty, oprószyć solą. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie, grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać z bagietką.
mięso obiad marynata sznycle z indyka indyk na grillu grillowany drób indyk na słodko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze