Sznycle z boczniaków

Przygotowanie: 15 minut Smażenie: 10 minut Porcja: 490 kcal

Dodany przez:

Sznycle z boczniaków

Bez mięsa

Czas przygotowania:
Kalorie:
490 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 60 dag dużych boczniaków
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • olej lub masło do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Boczniaki umyć, osączyć na sicie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić końce trzonów i postrzępione części kapeluszy.
  2. Jajka roztrzepać w misce. Grzyby obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i na koniec panierować w tartej bułce.
  3. Tłuszcz rozgrzać na patelni, grzyby smażyć partiami z obu stron na złoty kolor.
  4. Usmażone grzyby wyłożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem.
  5. NASZA RADA
  6. Boczniaki płuczemy krótko i od razu osuszamy, żeby nie nasiąkły wodą.
Grzyby obiad przekąska smażone boczniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze