sznycle_mielone

Sznycle mielone

Ocena:

4.26 (208)

  • 25 min.
  • dla 8 osób
Na obiad z ziemniakami i buraczkami. Właśnie tak to lubię

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego (wiep-woł )
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko kurze
  • 1 bułka pszenna ( czerstwa )
  • 200mil. mleka
  • bułka tarta do obtoczenia sznycli
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • olej do smażenia

Sznycle mielone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułkę moczymy w misce z mlekiem aż bułka wchłonie mleko i będzie miękka,przeciskamy przez gażę z nadmiaru mleka,dodajemy do miski z mięsem mielonym.Cebulę obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach ( jak na placki ),dodajemy jajko,przyprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę.Dzielimy na równe porcje,formujemy sznycle ,obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto brązowy kolor.ok.10.SMACZNEGO.Można też podawać z jajkiem sadzonym na górze i posypać posiekanym koperkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne