Sznycle mielone

Na obiad z ziemniakami i buraczkami. Właśnie tak to lubię

Dodany przez: buciol78

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 70 dag mięsa mielonego (wiep-woł )
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko kurze
  • 1 bułka pszenna ( czerstwa )
  • 200mil. mleka
  • bułka tarta do obtoczenia sznycli
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w misce z mlekiem aż bułka wchłonie mleko i będzie miękka,przeciskamy przez gażę z nadmiaru mleka,dodajemy do miski z mięsem mielonym.Cebulę obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach ( jak na placki ),dodajemy jajko,przyprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę.Dzielimy na równe porcje,formujemy sznycle ,obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto brązowy kolor.ok.10.SMACZNEGO.Można też podawać z jajkiem sadzonym na górze i posypać posiekanym koperkiem.
mięso obiad jajko sól mleko mielony ebula
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze