Sznycel cielęcy po włosku

Ocena:

4.47 (143)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Zapiekanie: 10 minut
Porcja: 340 kcal

Składniki:

  • 4 plastry cielęciny na sznycle
  • 4 pomidory
  • 25 dag mozzarelli
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 2 gałązki bazylii
  • sól, pieprz

Sznycel cielęcy po włosku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki.
  • Mozzarellę pokroić w plastry, a oliwki w krążki. Bazylię opłukać, oderwać listki.
  • Plastry mięsa obsmażyć na oleju po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć do formy żaroodpornej.
  • Na plastrach mięsa poukładać plasterki pomidorów i oliwki. Oprószyć solą i pieprzem, posypać oregano, obłożyć plastrami mozzarelli.
  • Zapiekać 10 minut w temp. 200°C. Przed podaniem sznycle przybrać listkami bazylii.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne