Sznycel cielęcy po włosku

Przygotowanie: 15 minut Zapiekanie: 10 minut Porcja: 340 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Sznycel cielęcy po włosku

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
340 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 plastry cielęciny na sznycle
  • 4 pomidory
  • 25 dag mozzarelli
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 2 gałązki bazylii
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki.
  2. Mozzarellę pokroić w plastry, a oliwki w krążki. Bazylię opłukać, oderwać listki.
  3. Plastry mięsa obsmażyć na oleju po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć do formy żaroodpornej.
  4. Na plastrach mięsa poukładać plasterki pomidorów i oliwki. Oprószyć solą i pieprzem, posypać oregano, obłożyć plastrami mozzarelli.
  5. Zapiekać 10 minut w temp. 200°C. Przed podaniem sznycle przybrać listkami bazylii.
obiad mozzarella sznycel kotlet cielęcina włoskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze