Szczupak smażony - najprostszy

Jeśli uda mi się zdobyć to na Wigilię podaję oprócz karpia również szczupaka czy sandacza .

Dodany przez: Babciagramolka

Szczupak smażony - najprostszy

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 3 głosów)

Składniki

  • 1 Kg filetów ze szczupaka ( bez skóry )
  • Sok z cytryny
  • Mąka
  • Oliwa + 1 łyżka masła do smażenia
  • Sól
  • Pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
  2. Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .
ryby wigilia SZCZUPAK
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze