Szaszłyki z indyka z boczkiem

Przepis na szaszłyki z indyka, podawane z pieczonymi ziemniakami oraz ogórkami

Dodany przez: mojegotowanie

Szaszłyki z indyka z boczkiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
145 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg piersi z indyka
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 4 małe cebule
  • strąk czerwonej papryki
  • cukinia
  • olej
  • 1 kg ziemniaków
  • ogórki małosolne
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na jednakowej wielkości kwadraty. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę.
  2. Cebule obrać, pokroić w ósemki, paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na duże kawałki. Cukinie
  3. umyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Boczek pokroić na cienkie plastry. Kawałki indyka owinąć
  4. boczkiem. Na szpadki nabijać kolejno: mięso w boczku, paprykę, cukinię zwiniętą w wachlarzyk,
  5. cebulę i tak do wyczerpania składników.
  6. Szaszłyki oprószyć przyprawami, włożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem. Piec 30 min
  7. w temp. 190°C. Podawać z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym
  8. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  9. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
mięso szaszłyki obiad boczek indyk szaszłyki z indyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze