grillujemy_na_grillu_elektrycznym

Grillujemy na grillu elektrycznym

Ocena:

4.53 (154)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Grill nie tylko latem

Składniki:

  • karkówka ok 700 gr
  • przyprawa barbecue lub inna do karkówki
  • kilka łyżek oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 3 średnie ziemniaki
  • 9 pieczarek

Grillujemy na grillu elektrycznym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Karkówkę pociąć w długie paseczki i nawlec jak fastrygę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić na ok 1 godzinę, w między czasie przekręcać by oliwa i sok z cytryny ładnie się rozprowadziły..
  • Ziemniaki obrać i włożyć do wrzątku na ok 5-7 min. Wyjąc i pokroić w plastry.
  • Rozgrzać grill i ułożyć szaszłyki, w pozostałym sosie zamoczyć plastry ziemniaków i pieczarki, również ułożyć na grillu. Można tez upiec paseczki papryki.
  • obracać i od czasu do czasu smarować oliwą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne