szarlotka_na_ciescie_drozdzowym

Szarlotka na cieście drożdżowym

Ocena:

4.47 (184)

  • 60 min.
Placek ma pyszny smak!!

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 4 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 7 dkg drożdży
  • 11/2 szklanki mleka

Szarlotka na cieście drożdżowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • jabłka zetrzeć na tarce i gotować w garnki do odparowaia soku.
  • Mleko podgrzać, dodać drożdże i na chwilkę nakryć ściereczką.
  • Dodać mąkę, jajka oraz roztopioną margarynę.
  • Wszystko dobrze wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
  • Połowę ciasta wylać na blaszkę i podpiec w piekarniku nagrzanym na 200 stopni.
  • Następnie wyłożyć na ciasto mus jabłkowy i polać drugą połową ciasta.
  • Piec 35-40 min w tej samej temperaturze.
  • Gotowe posupać cukre purem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne