Szarlotka z budyniem

Nowoczesna szarlotka z budyniem, dobra na każdy dzień gorąco polecam !!!

Dodany przez: Klaudyna

Szarlotka z budyniem

Jabłeczniki i szarlotki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • 1,5 kg winnych jabłek
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
  2. Mąkę, proszek do pieczenia, jaja, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę połączyć. Szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Ugotować budyń ( z 3 szklanek mleka). Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszkę. Ułożyć jabłka. Zalać gorącym budyniem. Przykryć pozostałym ciastem. Piec około 45 minut. Na koniec po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
przekąska deser ciasto szarlotka z budyniem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze