SZARLOTKA JAPOŃSKA

Bardzo ciekawy przepis...

Ciastaciasto z jabłkamiszarlotkajabłecznikDesery

Czas przygotowania:
80 min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 180 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI: 25 dag masła roślinnego, 45 dag cukru pudru, 9 jaj, 30 dag maku, 9 czubatych łyżek kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kg jabłek lub słoik jabłek na szarlotkę, bakalie: skórka pomarańczowa, cytrynowa, migdały, orzechy, daktyle,...(razem 25-30 dag)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
  • Dodając na przemian żółtka i pozostałe wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Na końcu dodać jabłka i ubitą na sztywno pianę z białek.
  • Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub orzechami. Piec ok. 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy