SZARLOTKA JAPOŃSKA

Bardzo ciekawy przepis...

Dodany przez: barb01

Jabłeczniki i szarlotki

Czas przygotowania:
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • SKŁADNIKI: 25 dag masła roślinnego, 45 dag cukru pudru, 9 jaj, 30 dag maku, 9 czubatych łyżek kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kg jabłek lub słoik jabłek na szarlotkę, bakalie: skórka pomarańczowa, cytrynowa, migdały, orzechy, daktyle,...(razem 25-30 dag)

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
  2. Dodając na przemian żółtka i pozostałe wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  3. Na końcu dodać jabłka i ubitą na sztywno pianę z białek.
  4. Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub orzechami. Piec ok. 50 min.
wypieki deser szarlotka ciasto jabłecznik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze