SWOJSKI SMALEC

Kto będąc w górach nie spróbował kromki chleba ze smalcem, niech żałuje Pychotka

Dodany przez: tila0

SWOJSKI SMALEC

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 60 dag SŁONINY
  • 40 dag BOCZKU
  • 3 kawałki ŚLĄSKIEJ KIEŁBASY
  • 3 CEBULE
  • 5 ząbków CZOSNKU
  • PRZYPRAWY: sól, pieprz
  • NATKA PIETRUSZKI

Przygotowanie

  1. 1. Słoninę pokroić w kostkę i przetopić. Gdy zaczną robić się skwarki, dodać pokrojony w kostkę boczek i dalej topić. Następnie dodać kiełbasę i cebulę, także pokrojoną w kostkę.
  2. 2. Gdy juz wszystko będzie zrumienione odstawić z ognia i dodać drobno pokrojony czosnek i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
  3. 3. Odstawić do ścięcia sie tłuszczu. Bardzo dobre zarówno z białym jak i ciemnym pieczywem. Proponowane dodatki: ser żółty, ogórek kiszony.
  4. Smacznego !!!
czosnek przekąska kolacja cebula boczek smalec słonina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze