Swojski chleb

Swojski chleb smakuje jak żaden inny

Dodany przez: prima02

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 kg mąki
  • suszone drożdże 7 g
  • 450 ml letniego mleka
  • kubek razowej mąki
  • 3 kubki letniej wody
  • 4 łyżeczki soli
  • szczypta cukru

Przygotowanie

  1. Drożdże rozrób z wodą, dosyp trochę mąki, połącz, jak zgęstnieje wsyp resztę, mieszaj ręką. Pozostaw do wyrośnięcia aż podwoi objętość. Przełóż na wysmarowaną blachę. Piec z termoobiegiem 1h 10 minut w temp 180 st.
sniadanie kolacja chleb swojski chleb
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze