Świderki z sosem awokado

Ocena:

4.54 (149)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 540 kcal

Składniki:

  • 35 dag makaronu
  • duże, dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kilka kropli tabasco
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • po strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Świderki z sosem awokado - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, osączyć.
  • Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki. Miąższ skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem. Przyprawić do smaku odrobiną tabasco, szczyptą soli i pieprzu. Dodać posiekany szczypiorek, wymieszać.
  • Papryki umyć, oczyścić z pestek, pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
  • Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 3-4 minuty. Dodać makaron, wymieszać, podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z sosem z awokado.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne