Schab z sosem sojowym

Ocena:

4.45 (146)

  • 60 min.
  • dla 8 osób
Jest to bardzo dobre danie ponieważ nawet moim dzieciom to smakowało chociaż są bardzo wybredne

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • tłuszcz do naczynia żaroodpornego
  • marynata
  • 1/4szklanki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki wytrawnego sherry
  • po łyżce cukru ciemnego trzcinowego
  • naturalnego miodu płynnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki przyprawy chińskiej5 smaków

Schab z sosem sojowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotować marynatę czosnek zmiażdżyć dodać do pozostałych składników całość staranie w
  • wymieszać mięso włożyć do marynaty i zanurzyć dokładnie przykryć wstawić do lodówki na 8 godzin
  • następnie dokładnie osączyć pozostałą marynatę zachować schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym wstawić do piekarnika nagrzanego do 230-250 C piec 30 minut temperaturę piekarnika obniżyć do 180-200 C piec mięso 40-60 minut aż nabierze pięknej rumianej skórki w czasie pieczenia schab smarować zachowaną marynatą pieczeń można podawać na gorąco i zimno
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne