Świąteczny schab z morelami

Smakowity schab z morelami.

Dodany przez: Anullka

Świąteczny schab z morelami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 kg schabu wieprzowego środkowego
  • 1 opakowanie suszonych moreli
  • sól
  • czosnek granulowany
  • majeranek

Przygotowanie

  1. Schab umyć,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,przez środek schabu długim nożem zrobić dziurę,napychać suszonymi morelami,pomagając sobie końcem drewnianej długiej łyżki,aż napełnimy cały schab(tak samo możemy robić ze śliwkami suszonymi)
  2. Posolić natrzeć czosnkiem i majerankiem,odstawić na 2 godz w chłodne miejsce.Po tym czasie odciąć odpowiednią ilość rękawa foliowego do pieczenia ,wsadzić schab,dobrze spiąć końcówki specjalnymi zaciskami ,które są w opakowaniu rękawa.
  3. Piec w 180 st C około 55-60min,sprawdzająć długą wykałaczką wbijając z góry rękawa.
  4. Smacznego.
mięso obiad czosnek Święta schab morele
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze