Świąteczny schab

Ma rewelacyjny, oryginalny smak!

Dodany przez: kasiunia

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • cytryna
  • szczypta cynamonu
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • łyżka vegety
  • 1 łyżka magi

Przygotowanie

  1. Magę, vegetę, miód, roztarty czosnek i cynamon utrzeć z 3 łyżkami wody. Powstałą marynatą posmarować mięso w naczyniu żaroodpornym, obłożyć plastrami cytryny i wstawić do lodówki na 12 godz. Po tym czasie dodać do marynaty 2 łyżki oliwy i przykryć pokrywką lub folią. Piec 2 godz. w temp. 200 C. Na ostatnie 15 min dodać do wytworzonego sosu łyżkę mąki żeby był gęstszy i dusić już bez przykrycia.
mięso miód obiad czosnek schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze