SUROWKA Z KAPUSTY PEKINSKIEJ

Idealna surowka do miesnych potraw:)

Dodany przez: andzinsan

SUROWKA Z KAPUSTY PEKINSKIEJ

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1. 250g kapusty pekinskiej;
  • 2. 1 marcheka;
  • 3. 1 lyzeczka cukru;
  • 4. 2-3 lyzki soku z cytryny (mozna zastapic kwaskiem cytrynowym);
  • 5. 250 ml kukurydzy (mala puszeczka);
  • 6. sol, pieprz
  • 7. 2-3 lyzki oleju.

Przygotowanie

  1. Kapuste pokroic na kawalki, przelozyc do duzej miski. Marchew obrac i starkowac na tarce . Kukurydze odsaczyc z zalewy i dodac do kapusty razem z marchewka.
  2. Polac z sokiem z cytryny, olejem przyprawic sola i pieprzem i gotowe!! Najlepiej zrobic z 15 min. przed podaniem wtedy surowka sie idealnie przegryzie i bedzie palce lizac:)SMACZNEGO
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
warzywa sałatka surówka kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze