SURÓWKA Z BROKUŁÓW

Soczyście zielona,pyszna,pełna witamin....

Dodany przez: ważka

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4-5 łodyg brokuła z kwiatami
  • 1 ogórek świeży lub małosolny
  • 1 łyżka zielonego koperku
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

  1. Umyte łodygi brokułów wraz z kwiatami pokroić w cienkie krążki.Ogórek pokroić w cienkie półplasterki.
  2. Dodać zielony koper,osolić,skropić sokiem z cytryny,dodać cukru do smaku.Surówkę polać olejem wymieszanym z musztardą.Wymieszać.Podawać do dań mięsnych lub jako samodzielne danie.
warzywa obiad brokuł surówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze