Surówka z białej rzodkwi

Ocena:

4.55 (170)

  • 15 min.
  • dla 3 osób
Smaczna surówka

Składniki:

  • 3 białe rzodkwie – okrągłe
  • 2 czubate łyżki jogurtu greckiego
  • Odrobina soku z cytryny
  • Pół łyżeczki cukru
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 gałązki koperku

Surówka z białej rzodkwi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rzodkiewkę obrać ze skórki, odciąć końce. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do miski.
  • Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany), sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Wymieszać dokładnie.
  • Koperek opłukać, osuszyć. Posiekać drobno i dodać do surówki. Jeszcze raz wymieszać
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne