Surówka ze świeżej kapusty z musztardą babci Basi

Ocena:

4.48 (185)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Polecam pyszną surówkę z kapusty młodej z musztardą !

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty młodej, sól, pieprz do smaku, 3 łyżki musztardy sarepskiej Kamis, 3 łyżki oleju Kujawski, 1,5 łyżki octu spirytusowego 10 %, 1 łyżka cukru, 1/2 pęczka koperku świeżego, 1/2 pęczka szczypiorku,

Surówka ze świeżej kapusty z musztardą babci basi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę drobno poszatkować , włożyć do miski , posolić, wymieszać i lekko podusić , żeby się trochę zmorzyła.Koperek i szczypiorek drobno pokroić .W naczyniu zrobić sos : wlać olej, dodać musztardę, cukier,ocet i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i dodać do zmorzonej kapusty i gotowe ! Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne