Surówka z kapusty z awokado i słonecznikiem

Ocena:

4.39 (207)

  • 10 min.
  • dla 2 osób

Surówka z kapusty nie musi być nudna! Dodaj do niej pyszne składniki. Nasz pomysł to surówka z kapusty z awokado, które nada jej ciekawej konsystencji i słonecznikiem, który podkręci smak!

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • sól
  • 2 ogórki
  • jabłko
  • awokado
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika
  • do smaku: pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • olej

Surówka z kapusty z awokado i słonecznikiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę drobno szatkujemy
  • lekko solimy i zostawiamy na 30 min
  • aby zmiękła. Ogórki obieramy
  • kroimy w plasterki
  • jabłko (ze skórką lub bez) ścieramy
  • miąższ awokado kroimy w kostkę
  • słonecznik prażymy na suchej patelni do złotego koloru. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 10/2017

Porady

Zobacz też: kiszone liście kapusty

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne