Strogonow z udzca indyka

coś pysznego na obiad

Dodany przez: barbara12_b

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 500g mięsa z udźca indyka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 150g wędzonego boczku
  • 250g pieczarek
  • 3 pomidory
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 2 łyżki bazylii
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso,aż się zarumieni.
  2. Wyjąc je na talerz,a na pozostałym oleju stopić pokrojony boczek,dodać posiekana cebulę i gdy zrobi się szklista dodać grubo pokrojone pieczarki,obrane ze skórki pomidory,sok i usmażone mięso.
  3. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
  4. Dusić przez 30 minut pod koniec duszenia wrzucić śmietanę i bazylie,chwile podgotować.
  5. Najlepiej smakuje z ryżem.
przekąska pieczarki mięso z indyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze