Strogonow z udzca indyka

Ocena:

4.48 (145)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
coś pysznego na obiad

Składniki:

  • 500g mięsa z udźca indyka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 150g wędzonego boczku
  • 250g pieczarek
  • 3 pomidory
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 2 łyżki bazylii
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • sól,pieprz

Strogonow z udzca indyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na rozgrzanym oleju smażyć mięso,aż się zarumieni.
  • Wyjąc je na talerz,a na pozostałym oleju stopić pokrojony boczek,dodać posiekana cebulę i gdy zrobi się szklista dodać grubo pokrojone pieczarki,obrane ze skórki pomidory,sok i usmażone mięso.
  • Doprawić do smaku sola i pieprzem.
  • Dusić przez 30 minut pod koniec duszenia wrzucić śmietanę i bazylie,chwile podgotować.
  • Najlepiej smakuje z ryżem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne