Steki z mozzarellą

Ocena:

4.53 (179)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przepis na steki - steki z mozzarellą

Składniki:

  • 4 plastry wołowiny z udźca (40 dag)
  • sól
  • 4 cienkie plasterki gotowanej szynki
  • 10 dag mozzarelli
  • 2 gałązki rozmarynu
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • olej

Steki z mozzarellą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso oprószyć z obu stron solą i ułożyć na desce. Na 2 stekach ułożyć plasterki szynki.
  • Mozzarellę pokroić w plasterki. Rozmaryn drobno posiekać. Steki z szynką posypać rozmarynem, przykryć plasterkami sera, a  na  koniec  pozostałymi  stekami.  Każdą  porcję  starannie  docisnąć.
  • Nadziewane steki przekroić na połowy i posypać grubo zmielonym pieprzem.  Ruszt  grilla  lub  grillowej  patelni  posmarować  olejem.
  • Steki piec po 4–5 min z każdej strony i natychmiast podawać.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne