Stek z polędwicy

Stek z polędwicy wołowej z musztardą.

Dodany przez: Joanna

Stek z polędwicy

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
160 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 plastry polędwicy wołowej
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • ZALEWA:
  • 5 łyżek oliwy po 1/2 łyżeczki majeranku i tymianku
  • 3 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Zalewa: składniki połączyć i dobrze wymieszać. Zalewą polać mięso, tak by dokładnie je przykryła. Odstawić na ok. 2 godz.
  2. Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć steki około 4–5 minut z każdej strony. Doprawić solą, oprószyć pieprzem.
  3. Marynatę zagotować, dodać masło, odparować. Sosem polać mięso. Podawać z frytkami
  4. i zieloną sałatą.
  5. Z masłem ziołowym
  6. Smak mięsa podkreśli masło wymieszane ze świeżymi ziołami i położone na stekach
  7. tuż przed podaniem.
  8. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
  9. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
mięso obiad stek musztarda polędwica wołowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze