Stek wołowy

Pyszne urozmaicenie grillowych przekąsek.

Dodany przez: lady076

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
425 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 800 g polędwicy wołowej,
  • pieprz czarny,
  • sól,
  • 200 g majonezu,
  • szczypiorek,
  • łyżka musztardy

Przygotowanie

  1. Polędwicę należy oczyścić i pokroić na cztery steki. Następnie przygotowujemy sos: przekładamy do salaterki majonez i musztardę, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Steki opiekamy na grillu i podajemy wraz z sosem.
grill mięso obiad sos stek polędwica wołowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze