spaghetti_ze_szpinakiem_i_pesto

Spaghetti ze szpinakiem i pesto

Ocena:

4.57 (161)

  • 20 min.
  • dla 3 osób
Kolejne danie z makaronem i pesto, dziś w wersji ze szpinakiem, gotowe w kilka chwil !

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • 200 g szpinaku
  • 3 łyżki pesto z natki pietruszki i orzeszków (przepis na moim blogu)
  • 50 g startego sera typu parmezan
  • oliwa z oliwek EV

Spaghetti ze szpinakiem i pesto - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak płuczemy, odcinamy łodyżki i gotujemy na parze 5 minut, przelewamy zimną wodą.
  • W garnku z dużą ilością posolonej wody gotujemy makaron, według przepisu producenta.
  • Gdy jest już al dente odcedzamy, zostawiając parę łyżek wody, w której się gotował.
  • W misce mieszamy makaron, pesto, szpinak i trochę wody z makaronu, gdyby był za suchy.
  • Skrapiamy oliwą, posypujemy startym serem i od razu podajemy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne