Spaghetti z orzechami

Ocena:

4.5 (179)

  • 30 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 780 kcal

Składniki:

  • 1/2 kg spaghetti
  • 10 dag świeżo startego parmezanu
  • 10 dag masła
  • 4 żółtka
  • 12 drobno posiekanych lub zmielonych orzechów włoskich

Spaghetti z orzechami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować al dente, po czym odcedzić.
  • W misce rozetrzeć miękkie masło z żółtkami, dodać parmezan i orzechy, podlać odrobiną wody spod gotującego się spaghetti, wymieszać.
  • Gorący makaron przełożyć do miski z sosem, dokładnie wymieszać.
  • Podawać natychmiast.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne