Sos z żeberek

sos wyśmienity do ziemniaków lub kopytek

Dodany przez: ANECIK1980

Sos z żeberek

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • żeberka 70 dag
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 szt
  • mąka 2 łyzki
  • śmietana 200 ml 12%
  • czosnek 1 kostka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Żeberka obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka dodając pietruszę i marchewkę. Pieczarki smażymy na maśle do odparowania wody, dokładamy do żeberek. Cebulke także podsmażmy i dokładamy do garnka.
  2. Gotujemy do miękkości żeberek, wyjmujemy marchewke i kroimy ja w kostkę, następnie zaprawiamy maką, śmietana i doprawiamy do smaku czosnkiem, sola i pieprzem, dosypujemy koperek.
obiad czosnek marchewka żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze