Sos z przyprawą do gyrosa do mięs grillowanych

Ocena:

4.49 (151)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby

Smaczny dodatek do mięs z grilla.

Składniki:

  • majonez 7 łyżek
  • ketchup 11 łyżek
  • przyprawa do gyrosa 2-3 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • majeranek 1 łyżka
  • sól

Sos z przyprawą do gyrosa do mięs grillowanych - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Majonez połączyć z ketchupem, dodać przeciśnięty czosnek i przyprawę do gyrosa oraz majeranek.
  • Wszystko wymieszać najlepiej w słoiku i doprawić do smaku. Słoik zakręcić i odstawić na 2-3 godz do lodówki.
  • Podawać do mięs i kiełbasek z grilla.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne