Sos z owocow morza

Ocena:

4.51 (183)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
:)

Składniki:

  • 15 ml oliwy z oliwek
  • 1 posiekana cebula
  • 125 ml rozowych krewetek
  • 8 scallops
  • 8 mussels
  • 8 clams
  • 125 ml bialego wina
  • 250 ml 18% smietany
  • Sol i pieprz do smaku
  • 15ml siekanej bazyli swiezej lub suszonej
  • Inne ziola

Sos z owocow morza - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Na duzej patelni, zagrzac oliwe i smazyc cebule na zloty kolor.
  • Dodac wszystkie owoce morza i contynlowac gotowanie 5 minut.
  • Zalac calosc winnem i dusic do zredukowania o polowe. Dodaj smietane sol i pieprz.
  • Dalej podgrzewac do uzyskania gladkiej konsystencji. Kilka minut. Na koniec dodac ziola.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne