Sos wielkanocny z jajek i chrzanu

Sos jajeczno chrzanowy- łagodny dodatek do wędlin i mięska

Dodany przez: Jagna

Sos wielkanocny z jajek i chrzanu

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 5 jajek (ugotowanych na twardo)
  • 2 łyżki śmietany
  • majonez
  • tarty chrzan
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotowane żółtka jajek rozcieram ze śmietaną i tartym chrzanem. Doprawiam do smaku solą pieprzem. Białka jajek kroję w kosteczkę i  dodaję do roztartych żółtek. Uzupełniam majonezem. Jeżeli są za łagodne można dodać więcej chrzanu. Idealne do wędlin i zawsze na wielkanoc.
wielkanoc jajka przekąska sos
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze