Sos szpinakowy

Bardzo lubimy ten sosik. Często podaję go do polania ziemniaków, klusków kładzionych czy makaronu.

Dodany przez: dorota20w

Sos szpinakowy

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • szpinak mrożony 1 op
  • śmietana 4 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrażamy na patelni pod przykrywką, nie odparowujemy. Gotujemy ok 5 minut, solimy, pieprzymy, dodajemy zmiażdżony czosnek, śmietanę cały czas gotując. Doprawiamy do smaku cukrem i gałką muszkatołową.
sos szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze