Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

Kto się nie boi łączyć smaku owoców z mięsem ten się nie zawiedzie.

Dodany przez: msewka

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • * ok.20 sztuk wiśni
  • * 4 garście czerwonych porzeczek
  • * 2 łyżki oleju
  • * 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • * 1 czubata łyżka cukru
  • * pieprz czarny świeżo zmielony-sporo

Przygotowanie

  1. Wiśnie i porzeczki wypłukać.Wiśnie wydrylować.Włożyć owoce do rondelka, podlać olejem i poddusić.Wlać ocet balsamiczny, wsypać cukier i zmielić pieprz czarny.Dusić, aż owoce zaczną się rozpadać a sos zacznie gęstnieć.Można dosłodzić.
  2. Sos świetnie smakuje z pieczonym,grillowanym gotowanym drobiem lub wędlinami.
obiad kolacja sos wiśnie porzeczki do mięs
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze