Sos jabłkowy

Ocena:

4.48 (180)

  • 45 min.
  • dla 1 osoby
Podawać na gorąco do dań serowych lub na zimno do deserów z mleka i kasz.

Składniki:

  • 3-4 jabłka
  • pół szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • cukier, cynamon lub goździki

Sos jabłkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka umyć, pokrajać w ćwiartki, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować pod przykryciem, przetrzeć przez sitko.Mąkę rozmieszać ze śmietaną.Do przecieru z jabłek dodać, stale mieszając, zawiesinę z mąki i śmietany, cukier i zmielony cynamon do smaku, zagotować.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne