Sos czosnkowy do nuggetsów.

Ocena:

4.43 (196)

  • 15 min.
  • dla 5 osób
Sos czosnkowy,który zrobiłam do nuggetsów,ale może być do kanapek,wędlin na zimno czy pizzy.

Składniki:

  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 5-6 łyżek śmietany 12 % lub jogurtu naturalnego bez cukru
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sałatkowego wiosennego ze szczypiorkiem ( w proszku)
  • duża szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta soli

Sos czosnkowy do nuggetsów. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sos czosnkowy najlepiej przygotować dzień przed podaniem.Wtedy smaki na pewno dobrze się przegryzą. Wymieszać śmietanę z majonezem lub zmiksować, by nie było grudek. Czosnek albo drobno posiekać, albo przecisnąć przez praskę.Rozetrzeć z odrobiną soli.Dodać do śmietany.Doprawić pieprzem ziołowym,wsypać sos wiosenny ze szczypiorkiem i dokładnie wymieszać. Sos jest na prawdę pyszny, o ile ktoś lubi czosnek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne