sos chrzanowy na żółtkach

pyszny sos do kanapek,mięsa,na grilla

Dodany przez:

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • * 1 mały słoiczek chrzanu lub 2 łyżkistartego
  • * 3 jajka ugotowane na twardo
  • * 1 łyżeczka musztardy
  • * 1 łyżka majonezu
  • * 3 - 4 łyżki śmietany
  • * sól
  • * pieprz

Przygotowanie

  1. Z ugotowanych jajek oddzielamy żółtka i rozcieramy na gładką masę z majonezem i śmietaną. Białka przecieramy przez sito lub drobniutko siekamy. Łączymy masę żółtkową, białka i chrzan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie sokiem z cytrtny.
jajka sos chrzanowy do kanapek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze