Sos chrzanowy na zimno

Taki sos podaję do wędlin i jajek na twardo.

Dodany przez: AgataKsiezniczka

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny.

Przygotowanie

  1. Chrzan, śmietanę i majonez mieszamy w miseczce. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo, albo z ulubionymi wędlinami.
sniadanie mięso przekąska kolacja sos majonez chrzan
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze